Παραδοσιακή τέχνη στη φιλοξενία και το καλό φαγητό που κρατάει απο το1928. Επιλέξτε τις διακοπές και την ξεκούραση του βουνού κι αφουγκραστείτε τους Θεούς και τις Μούσες στο χιονισμένο δάσος το χειμώνα και στ' αγριολούλουδα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Πανέμορφα δωμάτια στον 'Αγιο Δημήτριο της Πιερίας με τζάκι και παραδοσιακή διακόσμηση, μα προπαντός με ζέστη και φιλική ατμόσφαιρα, υπόσχονται ηρεμία, χαλάρωση και ιδανική διαμονή. Το ορεινότερο χωριό της Πιερίας, ο 'Αγιος Δημήτριος, είναι χτισμένο σε υψόμετρο 900 μ. και πάνω στ' αρχαία περάσματα απο τη Μακεδονία προς τη Θεσσαλία. Η περιοχή εκτός του φυσικού της κάλλους παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον με τα σημαντικότερα ευρήματα απο τη Μυκηναική εποχή που πρόσφατα ήρθαν στο φώς. Η νεότερη ιστορία του ξεκινάει 500 χρόνια πριν και είναι πολύ πλούσια σε παραδόσεις, ήθη και έθιμα.

 

Με το καλό φαγητό της κουζίνας μας απολαύστε το εξαιρετικό κόκκινο ή λευκό κρασί που η οικογένεια Δημάτη παράγει για σας από τα περίφημα αμπέλια του οροπεδίου Αμυνταίου (ποικιλίας ξυνόμαυρο). Δοκιμάστε το ζεστό ζυμωτό ψωμί που κάθε μέρα φουρνίζει η γιαγια Δημάτη. Περιμένουμε να σας καλοσωρίσουμε στο χώρο που η οικογένεια Δημάτη επιμελείται με μεράκι τόσα χρόνια και να φροντίσουμε έτσι ώστε ν'ανακαλύψετε και ν'αγαπήσετε την αρχαία ομορφιά του Ολύμπου και των Πιερίων, στ'άγγιγμα των οποίων βρίσκονται οι ξενώνες "Δημάτης".

 

Κατά το διάστημα της παραμονής σας εδώ μπορείτε να επισκευθείτε το τεράστιο δασόκτημα στο οποίο εκτρέφουμε αγριογούρουνα και να γνωρίσετε απο κοντά τον τρόπο με τον οποίο αυτά ζούν σε απόλυτα φυσικές συνθήκες και περιβάλον, με τη δική μας φροντίδα. Τα άλογα του Δημάτη διατίθενται προκειμένου να κάνετε ιππασία, αν το επιθυμείτε και να επισκευθείτε τα γύρω βουνά και δάση που είναι εξαιρετικής ομορφιάς και αρμονίας. Για κάθε φιλοξενούμενο στον ΞΕΝΩΝΑ απο Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη Προσφέρουμε μια ώρα ιππασία.

 

 

 


ΞΕΝΩΝΕΣ ΔΗΜΑΤΗ
Αγ. Δημήτριος Πιερίας - Τ.Κ. 601 00, Τηλ. 0351 - 84202, FAX. 0351 - 84350
Υπεύθυνος: Δημάτης Αθανάσιος
Dimatis Guest House, Ag. Dimitrios Pieria 601 00, Tel. 0351 - 84202, Fax. 0351 - 84350

Copyright © 1998, Design by Dimitris Theodorou